Zuid-West Noorwegen

Vaak wordt er van Zuid-West Noorwegen gezegd dat het daar minder vissen is, maar niets is minder waar, want Zuid-West Noorwegen kan soms zeker net zoveel bieden als de meer Noordelijke visgebieden. Het voordeel van Zuid-West Noorwegen is dan zeker wel de te reizen afstand. Met de Color-Line of de Fjordline bent u binnen een paar uurtjes vanaf de boot (Fjordline of Color-Line) bij uw accommodatie. Dus geen dagen rijden door Noorwegen, waar de maximale snelheid 80 km/u is en waar u meestal maar 60 km/u kunt rijden, nee gewoon vanaf de boot zo door rijden naar uw vakantiehuisje en dan vissen..!!

Norbert en Katrin hebben in het mooie Noorwegen een klein visparadijs opgebouwd namelijk Norbert’s Visstek.Norbert en Katrin hebben in het mooie Noorwegen een klein visparadijs opgebouwd namelijk Norbert’s Visstek.Een klein vakantieoord waar de zeevisser bijna al zijn wensen kan vervullen, niets en niemand wordt aan zijn lot overgelaten en iedereen heeft hier een perfecte (vis)vakantie. Norbert’s Visstek is een perfecte locatie om u van uw visvakantie te kunnen laten genieten, met de wonderschone natuur, de fantastische accommodaties, de zéér rijke visgronden, de perfect boten en de super service kan er bijna niets meer te wensen zijn tijdens uw visvakantie. Wij kunnen dan ook wel heel eerlijk zeggen dat Norbert’s Visstek behoort tot de grote favorieten en dat Norbert en Katrin een heel speciaal visgebied hebben ontdekt.
Eigenlijk is het voor Zuid-West Noorwegen een beetje ongewoon om zo “laag” in het land zulke mooie vissen te kunnen vangen, als wij zeggen mooie vissen dan praten we over vissen zoals Lengen en Kabeljauwen met een gewicht tussen de 5 en 10 kg, Koolvissen en Pollakken tussen de 1 en 6 kilo. Natuurlijk is er ook genoeg Schelvis en Lom aanwezig, maar buitenom deze toch wel regelmatig gevangen vissen met diezelfde gewichten, kan men hier ook de “speciale” vissen vangen zoals een Zeewolf en een Zeeduivel, als je meer van platvissen houdt, dan kom je hier ook aan bod, denk aan Schol, Scharretong, Heilbot en Tarbot. Dus men kan gerust zeggen een zeer goede plaats met nog betere visgronden.
Nu denkt u waarschijnlijk; “Als ik weer naar huis moet heb ik eindelijk een paar goede stekken gevonden” helaas is dit meestal wel zo als u bij andere reisorganisaties boekt, alleen bij “Andree’s Angelreisen” het Duitse bedrijf waar wij mee samen werken en die deze prachtige locatie in de verhuur heeft, heeft meer aan u als sportvisser te bieden. Wij van vakantie-noorwegen en Andree’s Angelreisen zorgen er namelijk voor dat u van ons geheel gratis de beste stekken meteen bij aankomst van ons krijgt, in bijna alle gevallen neemt Norbert u mee het water op om zo meteen de boot te laten zien en daarbij meteen de goede stekken van dat moment. Norbert kent dit gebied als zijn broekzak en weet als geen ander waar de vis zich op dat moment bevindt. Hij zal er proberen voor te zorgen dat u dezelfde dag als uw aankomst of in ieder geval de dag erna uw eerste “leuke” vis kunt en zult vangen, u heeft dus een visgids in de buurt. Helaas zien wij dit nog te weinig in andere accommodaties van andere reisorganisaties, wij vinden het een soort “must”.
Het weer speelt natuurlijk een belangrijke rol tijdens uw hele vakantie, u vakantie hangt een heel groot gedeelte daar van af, regen en kou vallen wel mee, maar de wind is meestal een spelbreker. Goed nieuws voor u, want door de perfecte ligging van dit super complex, kunt u met elke wind gaan vissen, rond om de vele eilandjes vindt men altijd wel een plekje waar minder wind of geen wind is.Op deze manier kunt u toch gaan vissen, misschien wel niet op de allerbeste stekken maar wie weet heeft u geluk en is er op “uw” stek goed uit de wind te vissen, 1 ding staat vast een overvloed aan mogelijkheden.
Is het weer echt te heftig om eruit te gaan of wilt u nu eens even iets anders, dan kunt u gaan vissen in het nabij gelegen meer en rivier. Hier  kunt u Forellen, Zalm en Zeeforel en Paling vangen, misschien wel eens leuk als afwisseling.
Wat natuurlijk ook heel belangrijk is voor uw vakantie is uw boot, Norbert’s Visstek heeft een uitgebreid assortiment aan boten.Al deze goede en stevige boten beschikken allemaal over GPS en Dieptemeter/Fishfinder (behalve de grijze 15ft-er).Een reddingsvest is in Noorwegen verplicht maar ook deze zijn aanwezig bij de boten, dit scheelt wederom een hoop gesjouw.
Norbert heeft uw 3 verschillende type boten te bieden: Om te beginnen een aantal kajuit dieselboten met een lengte tussen 23 en 26 ft, dus tussen de 7 en 8 meter, allemaal voorzien van een zeer sterke 10 pk Saab-Diesel motor. Deze dieselboten zijn allemaal verschillende, sommige bieden zelfs plaats voor groepen van max 6 vissers. Wilt u liever een snelle kleine boot dan heeft Norbert een aantal polyester boten van 18ft (5,5m) voor u, deze hebben een 40 pk motor aan boord met elektrische starter en stuurwiel. Al deze boten zijn uitgerust met GPS en dieptemeter/Fishfinder. Maakt het voor u allemaal niet zo veel uit en wilt u af en toe maar een beetje gaan vissen dan hebben wij voor u ook een 15 ft dubbelwandig onzinkbaar bootje voor u met een 15 pk buitenboord motor, u heeft dan geen dieptemeter en GPS. Ook is het mogelijk om diepzee te gaan vissen, deze hele trip van 8 uur kost u 345 euro, deze 345 euro kunt u dus delen door de passagiers aan boord.
Goed de stekken en de bootjes zijn allemaal oké, maar hoe is het met de huisjes, deze zijn perfect zou men gerust kunnen zeggen.Norbert’s Stek heeft 9 vakantiehuisjes direct aan het water, met de boot voor de deur, 3 luxe appartementen ook aan het water en het bootje voor de deur en er zijn voor de mensen die iets meer “rust” willen 2 vrijstaande vakantiehuizen op 200 meter afstand van het water, vlakbij het complex, waar dan ook evt. uw boot ligt en natuurlijk kunt u gebruik maken van alle faciliteiten.Voor uw huisje of appartement heeft u ook de haven waar de bootjes liggen, dus bent u zo vanuit uw huisje in uw boot.Natuurlijk heeft u vanuit de woonkamer en sommige slaapkamers een prachtig zicht over het mooie Noorse Fjord, waar als de zon net ondergaat of net opkomt u zich werkelijk in een sprookje kunt wanen.
De indeling van de verschillende huisjes is al volgt:
Er zijn 3 zeer luxe 3 etage vakantie-woningen, alle 3 ingericht voor max. 10 personen. Er zijn 5 slaapkamers met ieder een eigen bad met douche, wastafel en toilet, op de slaapkamers bevinden 2 losse bedden waar men wél een 2-pers bed van kan maken.De vakantie-woning heeft een opp. van 170m2 en heeft natuurlijk een keuken met afwasmachine, magnetron, elektrische fornuis met oven, broodrooster en alle andere luxe van een goede keuken. In de grote woonkamer met uitzicht over haven en Fjord bevindt zich een houtkachel, ruime eethoek, groot bankstel en sateliet-tv, verder heeft het hele huis overal vloerverwarming.Ook is er bij alle 3 de woningen een opbergruimte voor uw vispakken en uw materiaal, ook staat hier uw grote diepvrieskist en wasmachine. In de hal bij binnenkomst bevindt zich een gasten toilet en douche voor de bezoekers.
Daarnaast zijn er 9 appartementen verdeeld over 5 huizen, elk huis heeft een beneden- en boven app. De beneden-app. hebben het terras met openslaande deuren aan de voorkant en de boven-app. hebben een balkon aan de achterkant van het huis. Deze appartementen zijn ingericht voor max. 6 pers. alléén app.nr. 9 heeft 4 of 5 bedden. Er zijn 3 slaapkamers, waarvan 1 met 2-pers. bed en 2 slaapkamers met stapelbed. Verder zijn er douche en toilet, keuken met eethoek en woonkamer met sateliet-tv.In de keuken is er een elektrische kookplaat een kleine bakoven en een magnetron. Het appartement heeft een opp. van 55m2 en wordt elektrisch verwarmd. Ook heeft elke huisje een eigen opberghok voor de evt. hengelspullen en pakken, zodat uw geen stinkende en natte spullen in uw woonkamer heeft. Tevens staat daar een diepvrieskist voor uw gevangen vis of andere lekkernijen.
Ook hebben we 2 grote vrijstaande vakantiehuizen voor de vakantiegangers die iets meer “rust” willen  op 200 meter afstand van het water en de bootjes. Beide huizen zijn ingericht voor max. 9 pers. Er zijn 3 slaapkamers met op de 1e slaapkamer een 2-pers.bed, 2e slaapkamer met etage-bed (boven 1pers en beneden 2pers. bed) en de 3e slaapkamer heeft 2 stapelbedden.het huis heeft een opp. van 92m2. Het huis is verder ingericht met een badkamer met bad, douche, wastafel, wasmachine en toilet, een open keuken met elektrisch fornuis met bakoven, magnetron, afwasmachine en andere keuken benodigdheden. In de woonkamer is een grote eethoek, een houtkachel, een bankstel en een sateliet-tv. natuurlijk heeft de woonkamer en eethoek uitzicht over het Fjord. De verwarming is in sommige ruimtes via de vloerverwarming en anders via elektrische kachels of de houtkachel.Een opbergruimte voor uw hengelmateriaal en uw vispakken bevindt zich naast de vis-schoonmaakplaats bij de haven, hier bevindt zich ook uw diepvriezer voor uw verse vis.
Bij de woningen, appartementen en huizen zijn geen boten bij de prijs inbegrepen, u moet dus uw boot apart bij bestellen.U kunt dan ook zelf kiezen hoeveel en welke boten u wilt huren voor uw verblijf, bij aankomst in Norbert’s Visstek krijgt u van Norbert persoonlijke aanwijzingen en tips voor de visserij, of Norbert vaar indien mogelijk met u mee en wijst u de stekken.
Maar rondom het complex hebben Norbert en Katrin nog veel meer te bieden, zo is er een moderne en overdekte vis fileerplaats  met natuurlijk stromend kraanwater, waar u al uw vissen kunt schoonmaken, fileren en netjes kan inpakken voor uw vrieskist. Of u kunt u vers gevangen vissen gaan grillen op de speciale royale barbecueplaats in het midden van het complex of op uw eigen kleine barbecue bij uw huisje. Wilt u ‘s avonds nog niet vroeg gaan slapen dan kunt u in de hiervoor speciaal gebouwde gezelschapsruimte samen met uw collega sportvissers de vangsten bespreken. Zo kunt u tips, stekken en ideeën uitwisselen en misschien wel nieuwe vrienden maken en leren kennen. Want een echte sportvisser is een internationaal persoon.
Ook treft u elkaar meestal op de grote kade/haven van het complex, waar ook de boten liggen. Er wordt altijd wel wat gevist op Pollak of makreel vanaf deze kade en meestal wordt er hier ook verse vis gerookt, met een lekker drankje in de hand, praten over sportvissen met een ondergaande zon in het Noorse Fjord…….Wat wilt u nog meer..??
Ook is er natuurlijk nog de service plaats waar men terecht kan voor alle info over de huisjes, boten en alle andere zaken omtrent Norbert’s Visstek, hier zult u Norbert en Katrin ook aantreffen als Norbert al niet onderweg is met andere viscollegas en Katrin niet gezellig een praatje maakt met de meegereisde dames van de heren sportvissers. Ook is er een kleine winkel voor de nodige hengelsportmaterialen, zodat u in principe nooit “zonder” zit.
Maar denk nu niet dat dit complex alléén voor fanatieke sportvissers is, ook de familie die af en toe wil vissen maar ook iets wil zien van Noorwegen is van harte welkom hier in dit complex. In deze omgeving is het fantastisch om te wandelen, een boottochtje te maken, zeilen of surfen en natuurlijk lekker zwemmen. Wilt u liever een dagje uit om te gaan shoppen als de man bv aan het vissen is dan kunt u bij Katrin terecht, zij helpt u verder aan alle info. Gaat u liever een dagje uit met het hele gezin dan zijn er genoeg bezienswaardigheden in de buurt zoals bv Preikestolen, een gigantische granieten rotspartij die op 600 meter boven het Lysefjord hangt, vanaf deze platte rotspartij heeft u een adembenemend uitzicht over het Lysefjord, miljoenen foto reportages zijn hier al gemaakt, vele foto-sessies en films zijn hier opgenomen, een uitzicht wat u nooit meer vergeet. Of klim eens op de stenen hangrots Kjeragbolten, dit is een massieve rots die op 1000 meter boven het Lysfjord hangt, een heel apart en mooi gezicht, of ga een dagje “shoppen” in de grote stad Stavanger. Tevens hebben Katrin en Norbert ook kinderen dus ook uw kinderen zullen zich prima vermaken en snel vrienden maken met deze kids.