Zeevakantie

“Havferie” of naar het Nederlands vertaald “Zeevakantie” en met recht kan men zeggen zeevakantie.
Dit in 2004 nieuw gebouwde kleine vakantiehuisje, wat geschikt is voor 4 tot 5 personen, ligt zeer dicht aan de open zee, op een 10 minuten varen zit u dan ook meteen op volle zee. Maar voor dat u aan de open zee bent vaart u tussen de tientallen eilandjes door en dit is juist perfect voor een visvakantie, want juist deze eilandjes geven u beschutting bij elke windrichting. Op deze manier kunt u dus vissen met elk weertype en kunt u altijd een plekje vinden met geen of minder wind. De dieptes verschillen rondom dit gebied van 10 tot 600 meter, dus voor elke visser wat wils. Maar het beste kunt u vissen tussen en de 30 en de 130 meter, met rond de 70 meter de Leng en de Lom. Vissen die u in dit gebied kunt vangen zijn: Leng, Lom, Pollak, Schelvis, Koolvis, Kabeljauw, Platvis en er is zelfs kans op een Zeeduivel of een Zeewolf.

“Havferie” ligt op het eiland Sotra en daar weer op het kleine eiland Tofterøy, dit prachtige eiland geeft u echt het “Noorwegen gevoel”, mooie natuur wonderschone uitzichten en onvergetelijke rotspartijen. Naar dit eiland zijn geen bruggen of veerboten waarvoor u extra moet betalen, dus u rijdt vanaf de boot, bv de Fjordline die aankomt in Bergen, in 1x door naar dit huisje. Binnen een uurtje staat u op het balkon van dit gezellige vakantiehuisje en kijkt u uit over de prachtige fjorden en de open zee. Het huisje en de omgeving zijn een genot voor het hele gezin, niet alleen voor sportvissers dus, maar zeker ook uitermate geschikt voor het gezin. Dit gebied leent zich uitstekend voor zwemmen, surfen, varen, wandelen, bergbeklimmen, fietsen en nog veel meer dingen om buiten te doen. Mocht het nu een dag slechter weer zijn, kunt een dagje naar Bergen rijden, deze 2e hoofdstad van Noorwegen biedt voor een ieder wat wils.

Zo is Brygge het meeste bekend van de stad Bergen, het oude handelscentrum ligt midden in het centrum en is omringd door gezellige terrassen en een mooi uitzicht op de haven. Ook in het centrum bevindt zich 7 dagen per week de toeristenmarkt, dit is de moeite waard om te bezoeken, op diezelfde markt vindt u ook dé vismarkt van Bergen.
In de lange straten van het centrum bevinden zich ook talrijke winkeltjes die het speciaal voor de dames extra aantrekkelijk maken. Mocht het nu een dag regenen dan kunt u naar “Lagunen”, “Sartor” of Storcenter gaan, dit zijn zeer grote overdekte winkelcentra waar u van alles kunt vinden. Sartor ligt op de weg naar Sotra, dus is dan ook het beste en snelste bereikbaar vanaf uw huisje.

Het huisje zelf is zoals wij u eerder vertelden gebouwd in 2004 en is dus helemaal nieuw, de eigenaar Magne en zijn vrouw hebben gekozen voor een prachtig licht interieur, deze gezellige inrichting in combinatie met een grote raampartij maakt u één met de Noorse natuur. Het huisje heeft 2 slaapkamers, 1 slaapkamer met een 2 pers. bed en de andere slaapkamer heeft een 1 pers.bed en een stapelbed. De woonkamer heeft een uitzicht over het water en de fjorden, tevens bevindt zich hier de open keuken voorzien van elektrisch fornuis met oven, een afwasmachine, 1 tafelmodel vriezer en een tafelmodel koelkast. In de garage staat nog een extra grote 400 liter vriezer. De badkamer is natuurlijk ook geheel nieuw en netjes verzorgd, in deze badkamer bevindt zich naast een douche en toilet een wasmachine en wasdroger. Het huis vd eigenaar ligt naar uw accommodatie, dit is fijn want deze eigenaar en zijn vrouw doen er alles aan om de gasten het naar hun zin te maken. Zo vaart de eigenaar mee om wat stekken te wijzen en u bekend te maken met de boot. Ook is het fijn voor als u evt. vragen heeft of als er problemen zijn. gewoon fijn te weten dat er iemand in de buurt is, verder bent u natuurlijk geheel vrij en hoort of merkt u niets van deze eigenaren.

Aan de voorkant van het huis heeft u een fantastisch balkon met wederom uitzicht over de open zee en de fjorden.
Voor het huisje heeft u parkeerplaats voor uw auto. Onder het huis bevindt zich een grote garage die u voor de helft mag gebruiken om uw aanhanger, uw auto en/of uw visspullen neer te zetten. De boten worden deze winter aangeschaft, maar zullen prima zijn, waarschijnlijk wordt dit een 21ft diesel.

Zeevakantie is dus een fantastisch vakantiehuisje van 55m2, perfect voor 4-5 vissers of een gezin van 4-5 personen.

Heeft u meer vragen of wilt u boeken, dan kunt u contact opnemen met de eigenaar (in het engels) of kunt u Raffie een e-mail sturen, hij helpt u dan verder in het Nederlands. Als reis bevelen wij de Fjordline aan, deze vaart vanaf Hanstholm (Denemarken) naar Bergen (Noorwegen) vanaf Bergen rijdt u binnen een uur naar Zeevakantie, dus komt u prima uitgerust op uw accommodatie aan. Meer info over het boeken vd boot en prijzen vindt u hier: www.norske.nl

De eigenaar en zijn vrouw wonen naast het vakantiehuisje dus zullen u daar persoonlijk ontvangen en u de weg wijzen in het huisje en evt. bij de gehuurde boot, tevens zijn zij altijd in de buurt mocht er een probleem of een vraag zijn.
Ook zal de eigenaar met u meevaren om de stekken te wijzen, waar u waarschijnlijk een leuk visje kunt vangen.