Flatraket

“Flatraket” is een leuk klein dorpje van een 350 inwoners, dit dorpje ligt aan de westkust van Noorwegen tussen Maloy en Selje.
Tevens ligt Flatraket aan het prachtige NordFjord, waar men uren kan wandelen, prachtig kan genieten vd Noorse natuur en natuurlijk kan Zeevissen.

De westkust van Noorwegen wordt ook wel bestempeld als het mooiste gebied van Noorwegen, dit vanwege haar diepe woeste Fjorden en haar prachtige landschap die vaak onaangetast is. Hier kan me echt nog “rust” vinden en genieten van een vakantie zoals u die zelf wil.

Geen grote vakantieparken, geen buren uit uw eigen land en zeker geen disco, woonboulevard of groot winkelcentrum. Natuurlijk zijn er kleine winkels in de buurt voor uw dagelijkse boodschappen, maar
verder geen grote centra’s.

Flatraket ligt aan een Fjord dat meteen aan zee ligt, dit heeft voor de visserij veel voordeel, men is dus binnen 10 minuten op “open” zee.
Mocht er veel wind staan dan kan men zich schuil houden rondom de vele eilandjes rond Flatraket, want deze bieden een scherm tegen de wind.

De visserij in de buurt van Flatraket is over het algemeen goed, men kan hier vissen op vele verschillende soorten vis zoals: Leng, Lom, Kabeljauw, Zeeduivel, Koolvis, Roodbaars, Schelvis, Pollak, Zeewolf en verschillende soorten platvis, buitenom al deze soorten vis is er altijd kans om ook andere soorten ook te vangen.

Zeevissen in Noorwegen kan hier dus perfect, zeker omdat men bij dit leuke en vooral grote huis ook boten te huur heeft.
Zo kan men kiezen uit een echte Noorse “Snekke” dat is een 22ft boot met een hydrolische sturing en een 25 pk motor, deze heeft plaats voor 6 personen.

Of men kiest voor de 20ft boot met kajuit tegen de wind en regen, deze boot heeft een 10pk motor.
De eigenaar van het huisje heeft zelf een zeewaardige boot van 34 ft, met deze boot kunnen dan samen met de kapitein trips worden gemaakt wat verder de zee op.
Natuurlijk kent deze eigenaar heel goed de stekken in de omgeving, logisch want hij vist er al heel zijn leven.

Beneden in de kelder is er een speciale schoonmaakplaats voor de vis aanwezig, hier kan men de vis schoonmaken, fileren en invriezen want er staat natuurlijk ook een vriezer.

Mocht je nu niet van vissen houden dan heeft de prachtige omgeving met een wonderschone natuur, natuurlijk heel veel andere dingen te bieden, een wandeling, een trektocht  of een leuk uitstapje naar 1 vd bezienswaardigheden is vanuit Flatraket prima te doen. Meer info over uitstapjes vindt in het Nederlands op de site van Flatraket. >>Flatraket<<

Huisje:

Het mooie maar vooral grote huis biedt plaats voor 8 personen, met 5 slaapkamers, 2 woonkamers een keuken en een badkamer.
De omgeving van het huisje is prachtig, de bergen liggen als het ware in de achtertuin en het huisje zelf ligt op 100 meter van het water. Dus beter kun je niet genieten vd natuur dan hier in Flatraket.

Vanaf Oslo rijdt u ongeveer 580 km naar Flatraket via een goede degelijke weg (max 80 km/pu).
Via de E6 richting Trondheim tot aan Otta, hier ga je verder op de 15 richting Flatraket, deze weg is bekend om zijn prachtige natuur.

Wilt u meer weten over dit leuke huis in een wonderschone omgeving waar volop vismogelijkheden zijn, mail dan “Werner” een Belgisch familielid vd eigenaar van het huisje. Gelukkig spreekt hij nog steeds Nederlands en Belgisch, want deze halve Noor is inmiddels na vele jaren al flink ingeburgerd.