Årstad Feriegård

Anne Karin en Kjell M. Bua verwelkomen u op Årstadhof gelegen dicht aan het Bømlofjord. Gelegen in een prachtig landschap aan de schilderachtige zuidwestkust van Noorwegen. Dit mooie vakantiehuis ligt aan de monding van het wereldberoemde “Hardangerfjord”. In mijn ogen is het Hardangerfjord het mooiste Fjord van Noorwegen. Prachtige watervallen, sneeuwtoppen, uitgerekte bergketens en een sprookjesnatuur is het beeld van het Hardangerfjord.
Sveio de plaats waar deze accommodatie ligt, ligt niet ver van Haugesund, dus een optie zou kunnen zijn om met de Fjordline vanaf Hanstholm naar Haugesund te gaan of met de Colorline vanaf Hirtshals naar Kristianssand en dan 6 uur rijden naar Sveio.
Voor info over de Fjordline klik op www.norske.nl en voor info over de Colorline klik op www.colorline.com

Anne Karin en Kjell hebben 2 huizen in de verhuur, “Het Vissershuis” en dit “Karoline’s Huis”.
“Karoline’s Huis is een voormalig woonhuis geweest wat in 2000 geheel gerestaureerd is, tevens hebben ze alles geïsoleerd voor de koude winters van Noorwegen, zelfs een open haard mét hout is aanwezig.
Het huis is warm en gezellig ingericht in Noorse stijl, een huis waar je, je snel thuis voelt.
Er zijn 2 etages, 4 slaapkamers, 3 toiletten alles bij elkaar een 240qm. Verder is het huis ingericht met goede voorzieningen zoals een elektrisch 4-pits fornuis+oven, een afwasmachine en een magnetron. Ook is er een sateliet-tv, parkeren kan men naast het huis.

Wat zou je zoal kunnen doen in deze prachtige omgeving, natuurlijk kun je met het bootje lekker gaan vissen of een rondje gaan varen tussen de mooie fjorden, wees wel voorzichtig want de wind is daar heel verraderlijk.
Wil je niet met de bootjes er op uit dan kun je vele dingen ondernemen, behalve een rondtour door de omgeving, kun je gebruik maken van de gratis fietsen die daar aanwezig zijn. Je kunt natuurlijk ook een flink stuk gaan wandelen.
Er zijn verschillende musea in de omgeving en mooie kerken te bezichtigen. Heb je geen zin in cultuur dan kun je gaan shoppen in Haugesund dat is een 1/2 uurtje rijden. Verder zijn er op een uurtje rijden prachtige watervallen te zien, waarvan sommige wel met een vrije val van 400 tot 600 meter.

1 ding staat vast bij Anne Karin en Kjell is men meer dan van harte welkom, deze noorse familie heet hun gasten nog persoonlijk welkom en zorgen ervoor dat uw vakantie onvergetelijk wordt.