Vakanties

Noorwegen is zeker een van de mooiste landen ter wereld. Vakantiegangers vinden een ongelooflijke verscheidenheid aan landschappen hier: machtige bergen , gletsjers, watervallen en idyllische fjorden , ruisende bossen, kristalheldere meren en duizenden eilanden. Er zijn ook prachtige houten huis locaties en 30 staafkerken aan de pagodes van het Noorden te ontdekken. – Welkom in de vakantie !

Documenten & Currency

Voor een vermelding voldoet een identiteitskaart, de kinderen moeten het paspoort van hun eigen kind. U betaalt in Noorwegen met Noorse kronen (NOK of NOK). De cursus is circa 1: 8. Het is raadzaam om wat geld te dragen, anders kan gemakkelijk worden opgeheven met de pinpas bij geldautomaten geld.

Travel adapter voor de contactdoos zijn niet nodig.

Hoe komt u er

Naar Noorwegen, de meeste reizen met de auto naar. Veerboten naar het noorden zijn er uit Duitsland en het noorden van Denemarken. De aanwijzingen op de Zweedse westkust is mogelijk.
Wie wil er niet te reizen met de auto, voor de talloze goedkope vluchten aanbieden vanaf Duitse luchthavens. Er zijn lijnvluchten met Eurowings en Noors . Huurauto’s kunnen worden gehuurd op luchthavens.
Er zijn weinig spoorverbindingen, maar deze zijn heel spannend en het uitvoeren van grote landschappen. Er is een wijdverspreide Express bus.
Informatie over reizen in Noorwegen is te vinden op deze pagina.

accommodaties

Hotels zijn relatief duur in Noorwegen. In het beste geval blijft u in de gezellige Nordic hutten op de vele campings of tent. Ook reizen in de camper is erg populair. Voor een langer verblijf, de comfortabele private huisjes in het land.

vakantiebestemmingen

Er zijn zeven grote vakantiebestemmingen. Ten eerste is er de hoofdstad Oslo. Hier gekenmerkt zijn onder andere de boulevard Karl Johans gate, de nieuwe opera, het havengebied, met inbegrip van het stadhuis, en Aker Brygge, de Holmenkollen en de vele spannende musea.
Tussen het meest zuidelijke punt van het land en het uitgestrekte plateau van Hardangervidda verlengt Zuid-Noorwegen. Hier zijn vele idyllische houten huis locaties en natuurlijk, beboste valleien.
West-Noorwegen , tussen de olie-hoofdstad van Stavanger en liggend op drie eilanden de stad Kristiansund met zijn fjorden, archipels en gletsjers een van de belangrijkste toeristische attracties van het land.
Midden-Noorwegen , met de historische kathedraal van de stad Trondheim, ligt op 450 kilometer ten noorden van Oslo, halverwege naar het noorden van Noorwegen. Op de weg passeer je Eastern Norway , waar plateaus, de hoogste bergen van Scandinavië, heldere meren en dichte bossen wachten op bezoekers.
Noord-Noorwegen  is het koninkrijk van contrasten, een wereld die schommelt tussen de polaire en de middernachtzon, bizarre rotsformaties en de witte zandstranden.
Ook bezienswaardig is de gescreende vakantieregio: Spitsbergen . De archipel op de weg naar de Noordpool in de zomer als in de winter een unieke ervaring.