Torget Bergen

Torget in Bergen of ook wel “Fiske Torget” genoemd, Torget betekent markt dus Fiske Torget Vis markt.

Op deze speciale plek in Bergen wordt sinds 1900 al gehandeld in goederen en vis, zoals het meestal gaat op een markt.
Op Fiske Torget wordt tot op de dag van vandaag nog steeds verse vis aangevoerd op de markt, het merendeel wordt gefileerd, maar een groot deel gaat in de zoutwaterbakken op de markt, hier kan de vis dus rustig rondzwemmen en wachten op een koper.

Fiske Torget

De koper kan dan dus de vis uitzoeken en meenemen, na een klap in de nek natuurlijk, op deze manier heeft men altijd verse vis.
Ook is het mogelijk om de verse vis te laten fileren, buitenom vis is er ook een verscheidenheid aan schaaldieren, krabben, kreeften en vele verschillende soorten schelpen die allemaal vers te koop zijn.

Buitenom de vele verschillende kraampjes vis zijn er natuurlijk ook vele souvenirs te koop, Trollen, Rendier-vellen, Noorse truien.
Vers fruit en groente is er natuurlijk ookm in overvloed, noorse worst en andere lekkernijen.

Fiske Torget vis

Bergen is dan ook zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen, Bergen is ook niet voor niets de 2e hoofdstad van Noorwegen, een groot centrum met vele winkels, vele leuke atracties zoals het Aquarium, een treintje en verschillende kabelbanen de bergen op, om zo op de top van bv Fløye te kijken over het centrum van Bergen.