Wandelen in Noorwegen

Leer de verschillende landschappen van Noorwegen met de actieve touroperator Viking Travelweet op een verscheidenheid aan reizen. Hiking – trekking – en fietstochten in meer dan 100 landen over de hele wereld staan op het programma van de touroperator. Ervaar uw persoonlijke zomer droom in Noorwegen : hoge bergen, diepe fjorden, steile kusten, wilde dieren in de Lofoten eilanden en een van de meest levendige hoofdsteden van Scandinavië, Oslo. Neem een onvergetelijke cruise op de Geirangerfjord , ontspannen met heldere zee en berglucht, of ontdek het de hoogste berg in Scandinavië – Viking Travel biedt iets voor elke smaak een geschikte tour. Of het nu gaat met de Duitse gidsen zullen u voorzien van veel kennis en passie  aan de buitengewone, of op uw eigen, voorzien van gedetailleerde kaarten, vooraf geboekte hotels en bagage transport over te brengen. Wandelreizen Noorwegen:

Wat betreft wandelvakanties naar Noorwegen, er zijn zeker opties om georganiseerde wandelreizen te boeken. Er zijn gespecialiseerde reisorganisaties en touroperators die wandelvakanties in Noorwegen aanbieden, inclusief begeleide wandeltochten, accommodatie en vervoer. Deze reizen kunnen variëren in duur, niveau van moeilijkheid en thema (bijv. fjorden, bergen, nationale parken). Het is raadzaam om onderzoek te doen en verschillende aanbieders te vergelijken om de beste wandelvakantie te vinden die aansluit bij jouw interesses en behoeften.

Een kort overzicht van de vele wandel- gebieden

Zuid-Noorwegen

Nergens is het landschap is zo vol van contrasten, zoals in Zuid-Noorwegen. Uit de kust paden off fantastisch uitzicht open op zonnige rotsen en de open zee. Slechts een paar uur rijden met de auto te vinden wandelaars landinwaarts majestueuze bergen met charmante bergdorpjes. En overal zijn er unieke mogelijkheden om te wandelen.

Telemark wandelaars zullen een mix van milde valleien, steile bergen en grote mogelijkheden om te wandelen te vinden voor iedereen, van beginners tot ervaren wandelaars. Vanaf 1883 meter hoge berg Gaustatoppen men bij helder weer zicht op een zesde van het landoppervlak van Noorwegen.

Zuid-Noorwegen biedt tal van prachtige locaties om te wandelen, met diverse routes die je kunt verkennen. Hier zijn enkele populaire gebieden en routes die de moeite waard zijn:

  1. Preikestolen (Preekstoel): Dit is een van de meest iconische wandelbestemmingen in Noorwegen. De tocht naar de Preikestolen biedt een adembenemend uitzicht over de Lysefjord. Het is een matig zware wandeling van ongeveer 3,8 kilometer en duurt ongeveer 4 uur (heen en terug).
  2. Kjerag: Een andere indrukwekkende wandeling in de buurt van de Lysefjord is de Kjerag. Het hoogtepunt van deze route is de Kjeragbolten, een grote rots die tussen twee kliffen is ingeklemd. De wandeling is uitdagender dan die naar de Preikestolen, met een lengte van ongeveer 11 kilometer heen en terug.
  3. Hardangervidda: Dit is de grootste hoogvlakte van Noord-Europa en biedt uitgestrekte landschappen met bergen, gletsjers, meren en watervallen. Er zijn verschillende wandelroutes in het Hardangervidda Nationaal Park, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Populaire routes zijn onder andere de Rallarvegen en de Husedalen Valley.
  4. Jotunheimen: Dit nationaal park wordt vaak beschouwd als het wandelparadijs van Noorwegen. Het is de thuisbasis van de hoogste bergen van het land, waaronder de Galdhøpiggen. Er zijn talloze wandelroutes in Jotunheimen, zoals de Besseggen-ridge en de Glittertind.
  5. Setesdal: Dit is een schilderachtige vallei in Zuid-Noorwegen, omgeven door bergen en rivieren. Het gebied biedt verschillende wandelmogelijkheden, zoals de wandelroute naar de bergtop Himmelsyna, die een panoramisch uitzicht biedt over de vallei.
  6. Trolltunga: Gelegen in de regio Hardanger, is Trolltunga een beroemde wandelbestemming met een uitkijkpunt dat uitsteekt boven een klif. De wandeling naar Trolltunga is uitdagend maar de moeite waard, en biedt een prachtig uitzicht over de omliggende bergen en het meer.

Dit zijn slechts enkele suggesties, en er zijn nog veel meer prachtige wandelbestemmingen en routes in Zuid-Noorwegen. Het is altijd verstandig om de specifieke details en vereisten van elke wandelroute te controleren voordat je op pad gaat, zoals de moeilijkheidsgraad, benodigde uitrusting en mogelijke seizoensgebonden beperkingen.

Geirangerfjord

Deze fjord, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, biedt adembenemende uitzichten en is omgeven door steile bergen en watervallen. Er zijn verschillende wandelroutes rond de Geirangerfjord, waaronder de populaire Westerås-trappen die naar een uitkijkpunt leiden.

Rondane

Gelegen in het centrale deel van Noorwegen, is Rondane het oudste nationale park van het land en biedt het een ongerepte wildernis met bergen, hoogvlaktes en glinsterende meren. Er zijn verschillende wandelroutes in Rondane, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse trektochten.

Dovrefjell

Dit nationale park is de thuisbasis van het iconische Dovrefjell-massief en staat bekend om zijn ruige berglandschap en wilde muskusossen. Er zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes in Dovrefjell, waaronder de beklimming van de Snøhetta, de hoogste berg in het gebied.

Fjord Norway

Er zijn maar weinig andere plaatsen in de wereld kan deze unieke combinatie van bergen en het fjord als Noorwegen bieden. Ideaal wandel gebieden uit te breiden direct aan zee en bieden een spectaculair uitzicht tot aan de wilde kust – perfect terrein voor degenen die niet gewend zijn om meer extreme tours gaan – een ideaal wandelgebied voor iedereen.

Fjellnorwegen

Hier, in Noorwegen National Park Empire, de hoogste berg in Noord-Europa, de 2469 meter hoge Galdhøpiggen is. In deze regio is er een breed scala aan activiteiten zoals wandelen, fietsen in de mooie natuur. De berggebieden in Noorwegen bieden grote contrasten en spectaculaire ervaringen. Alpentoppen vormen een schilderachtig decor voor de vruchtbare valleien en ongerepte natuur. Alles bij elkaar vormt het kader voor het rijke culturele erfgoed van dit land. De paden zijn goed aangegeven. Enkele honderden wegen zijn in overeenstemming met de nationale norm, dus het is niet moeilijk meestal om zich te oriënteren in het veld. De regio strekt zich uit van het
imposante plateau Hardangervidda, over Skarveheimen en Hallingdal. Midden Jotunheimen, de grootste bergketen in Noord-Europa, met zijn 300 twee-duizend weefgetouwen.

Noord-Noorwegen

Gedurende 24 uur wandelen – in het noorden van Noorwegen zal nooit donker bij Midsummer. De zon is in het noorden uit over de horizon, de prachtige landschappen ondergedompeld in haar gouden licht en voldoen aan de wandelaars met een ongekende energie. Overdag en ‘s nachts u de goed bewegwijzerde paden kunt gebruiken op de plateaus, wandelen tot de top en langs de kust.

wandelen in noorwegen

Wandelen op de noordelijke kust van Europa

Ten noorden van de boomgrens, aan de kust van Finnmark, de paden zijn gebogen door het heuvelachtige landschap van heide en dwergberk met het vooruitzicht van de steile klif kusten, zand- en kiezelstranden en door een verlaging met vruchtbare vegetatie. Het is relatief eenvoudig om op wegen waarvan het doel is verlaten vissersdorpjes, enorme stenen cirkels, baken of het noordelijkste punt op het continent.

Traumtouren in kustgebieden Fjell

Verder naar het zuiden, de bergen stijgende duizenden meters uit de zee en schild het eiland koninkrijk duizenden archipel en Holmen.
Dit landschap nodigt uit tot één Traumtouren: steile beklimmingen van de nederzettingen op de zee door berkenbossen omhoog in de hoge bergen, die loopt hier in alle formaties en hoogten. Een daarvan is met een kilometer-weids uitzicht over puntige hoog
beloond pieken, groene valleien, ijzige gletsjers, de uitgestrekte archipel en de open zee. Onder de idyllische gebieden zijn onder de Lofoten en Vesterålen.

  • Lofoten: Deze eilandengroep in het noorden van Noorwegen staat bekend om zijn dramatische bergen, schilderachtige vissersdorpjes en prachtige wandelmogelijkheden. Er zijn verschillende routes op de Lofoten-eilanden, zoals de beklimming van de top van de Reinebringen voor een spectaculair uitzicht over de omgeving.