Reizen in Noorwegen

Informatie over Reizen in Noorwegen , veerboten, tol , vliegtuig, bus en trein. Verander geld. Telefoon / Internet.

zonsopgang noorwegen vakantie

1. Reizen met de auto

Noorse wegennet is goed ontwikkeld. Veel kleine eilanden zijn nu toegankelijk via gedurfde bruggen en door de bergen meer en meer tunnels gegraven. Indien dit nog niet het geval, veerboten aanvulling op het wegennet.
U reist heel ontspannen. De maximum snelheid is 80 km / h op landelijke wegen, op de zeer weinige snelwegen op 100/110 km / h. Gemiddeld om vooruit te komen met 60-70 km / h. Er is ook veel te zien, zijn dagetappes 200-300 kilometer voldoende.
Snelheidsbeperkingen moeten strikt worden nageleefd legaal. Boetes worden vanaf 1 km / h te veel opgelegde en willen enkele honderden euro’s te zijn.
Een bepaald probleem op sommige plaatsen de weg kwaliteit. In geen enkel ander land in Europa, het asfalt is zo veel te lijden van voortdurende veranderingen in het weer, zoals in Noorwegen. Dit wordt deels gevoeld.

Tanken :
benzinestations zijn er in overvloed. Alleen in het noorden van Noorwegen kan soms liggen 50 en 100 kilometer tussen de pompen. In dit verband moet u herlaadt er in de tijd in het land.
De meeste benzinestations ( Bensinstasjon ) open 7-22, in de grotere steden en de klok rond. Op het platteland een tankstation kan soms worden gesloten op zondag. Buiten de openingstijden kan worden aangesloten op de kolom met een creditcard, worden zelden betaald met rekeningen. Care: Niet altijd de machine aanvaardt Duits Creditcards (Visa werkt het beste).
Diesel avgiftsfri (duty free) is gereserveerd voor landbouwvoertuigen en mag niet worden bijgetankt.
Benzine en diesel kosten 12 tot 14 NOK (1,42-1,66 euro). (Blyfri = loodvrije)

2. Toll / veerboot

Toll: Op veel Noorse wegen een “tol” is te wijten. In steden nieuwe tunnel en de weg projecten worden gefinancierd met het geld. In het land betaalt u van een reeds afgewerkte gebouw, die meestal sleept op voor meerdere jaren, maar hoop met zich mee brengt om te kunnen om het te gebruiken op een bepaald moment gratis.

Tip 1: Link naar de kaart met de huidige tolpoorten in Noorwegen!
Tip 2: Bij aankomst in Noorwegen sommige Noorse kronen klaar (equivalent van 20 euro). Soms, bijvoorbeeld, bij aankomst op de E 6, kan het zijn dat de eerste tolhuisje geen automatisch en kan alleen worden uitgekeerd met Noorse kroon.

Toll : De meeste tolstations zijn nu  volautomatisch (gemarkeerd met een “Ikke Stop” (niet de laatste) – Shield Je moet gewoon rijden met de betaling: Er zijn drie opties: ..
1. Op de volgende pagina: Toll in Noorwegen  – kan registratie van auto’s en registreren creditcard en een bedrag in rekening brengen Na Noorwegen vakantie opgelopen tol bedragen worden afgeschreven en terugbetaald te veel betaalde bedragen ..
2. in Giro: het invullen van een AngreGiro Na het passeren binnen een dag bij Esso benzinestations rond en pay (ik heb persoonlijk nooit geprobeerd ).
wacht een wetsvoorstel 3.. Het geld kan vervolgens kosteloos worden overgedragen aan een Duitse rekening.

Als het tolstation is niet automatisch, zodat de tol station is verdeeld in drie gebieden: Mynt / Coin gebied – hier je gooit de getelde som in een doos, die niet hoeft aan te passen, rijdt door op Manual. Die wordt aangedreven door fout bij het Auto-pass kan weer in de “Angregiro” in alle Esso tankstations vullen.

Over de wegen: u betaalt geld om een klein huis. De prijzen variëren van 3 tot 18 euro.
Private bergwegen: de kosten voor kleine private zijstraten (die u alleen gebruiken voor uitstapjes naar afgelegen berggebieden) zijn meestal op 2,50 euro. Is gevuld bij de slagboom een briefje van (navn = naam, adres, bilnummer = auto nummer), de oorspronkelijke werpt incl. Geld in de doos en zet de stempel achter de voorruit. Opmerking: Recente stations kan worden betaald alleen met creditcard (Visa). Het zal geen kosten worden toegevoegd.

zijn per voertuig, de tolkosten voor 3 weken vakantie in ongeveer 30 – 50 euro. Voor WoMo`s en caravans is twee keer in aanmerking.

Vooral in West-Noorwegen en langs de Rv 17 van Grong naar Bodo talloze veerboten moeten worden gebruikt.
Veerboten naar de belangrijkste routes pendelen korte afstanden tussen de banken, dus je moet rekening houden met wachttijden van niet meer dan 15-30 minuten (en vaak alleen deze uit te nodigen om te blijven, rust en op zoek!)
Echter, niet alle veerboten werken ook ‘s nachts. Bovendien is het heel voordelig om te weten hoe vaak een spoor wordt bezocht voor verbindingen op dwarslijnen (bijvoorbeeld de Rv 17). Informatie kan worden gevonden in de alomtegenwoordige toeristen informatie.
Voor de Rv 17 de reiziger kan hier om vraag een gratis brochure bezitten. Zoals sommige veerboten die uitsluitend dagelijks 2-3x te gebruiken, moet u dit absoluut met hem. (Beschikbaar is het tijdschrift, maar ook in alle toeristische informatie van het gebied het.)

Per vakantie heb je, afhankelijk van de route, met 30 – 50 euro per auto (twee keer op WoMo`s) verwacht.
Tip: Een pagina met gedetailleerde informatie over alle ferry is hier te vinden.

3. transport

Het spoorwegnet is slechts iets geëxpandeerd en enigszins verouderd. Mensen reizen comfortabeler, dan snel. Vooral de verbinding van Oslo naar Bergen is populair.
Het busnetwerk is zeer goed ontwikkeld. In principe kunt u elke kleine plaats te bereiken. Op de belangrijkste routes lopen snelbussen. Kleine steden Wreden vaak benaderd slechts 1x per dag, meestal niet op zaterdag.
De snelste van de gasten reizen met het vliegtuig. Bijna elke stad heeft een luchthaven, vooral in het noorden. De prijzen zijn vrij goedkoop dankzij de lage kosten.

Alle dienstregelingen staan aan de kant rutebok  beschikbaar (pagina in het Engels en Duits).

Noorse Spoorwegen NSB – Makspris: als tijdig geboekt betaalt u in de lokale treinen alleen max. 199-299 NOK

Noorwegen Bussekspress – Grootste bus bedrijf in het land. Veel betrouwbare verbindingen. Kortingen: studenten 25% (Noord-Noorwegen 50%), senioren 33%, kinderen 4-15 jaar 50%, Group: 2 – 11 personen 25% (!) Makspris: true voor sommige routes – de maximale aankoopprijs van 290-490 NOK.

Norwegian – goedkope vluchten. Bijzonder gunstige prijzen tijdige pre-boeking; Verbindingen, bijvoorbeeld tussen Oslo en Bergen / Alta / Bodo / Molde / Tromsø / Kirkenes / Trondheim / Ålesund; For all live Oslo Gardermoen Airport Departures OSL but also arrivals at this Oslo airport you can check out the page of flighttimes99.com

Widerøe – regionale luchtvaartmaatschappij met veel verbindingen en een zomer besparingen door te geven voor toeristen.

Wie wil mobiel ter plaatse te zijn, neemt het beste een auto. Over autoverhuur vergelijking Noorwegen de beste te vinden. Het verkeer is veel minder belastend dan in Duitsland buiten de grote steden en kunt u eenvoudig en snel met uw eigen auto te verplaatsen naar de vele attracties. Als gevolg van de verschillende leveranciers, prijzen en voorwaarden, de huurauto is de moeite waard
de prijsvergelijking Noorwegen.

Vervangen / geld opnemen

De munteenheid is de Noorse kroon (NOK, NOK).
De wisselkoers is gunstiger dan thuis in Noorwegen.
De huidige prijs is op deze pagina dagelijks beschikbaar. (Gewoonlijk ongeveer 1: 9)
In Noorwegen, geld kan worden op elk machines met een debetkaart problemen ingetrokken. Ik kan nu al betalen in vele winkels met de pinpas bij de kassa (die niet altijd in het buitenland werken).
Machines kunnen worden gevonden in de regionale centra van het land. Is het niet een bank aanwezig, soms geld kan worden, zelfs tijdens het winkelen bij de supermarkt kassa opgeheven (voor vragen). Geldautomaten zijn ook te vinden op de veerboten richting Noorwegen.
Creditcards: De meest voorkomende is de Visa Card. Het geld-lifting met de creditcard werkt zonder problemen, te betalen aan de kassa niet altijd.
Provisie: Deze kosten zijn afhankelijk van de eigen bank. Voor sommigen is het gratis (DKB), anderen moeten ongeveer 5 euro, of 1% van het bedrag verhoogd.
Exchange geld: Right dure en ongunstige wisselkoers. Maar het is mogelijk op alle banken in Noorwegen. In Duitsland kan wat geld eerder worden uitgewisseld.

Telefoon / Internet

Mobiele operators bieden speciale internationale tarieven, die kan worden zubuchen in verpakkingen (meestal 50 min. Roept op tot 4,99 euro). Dit moet men absoluut gebruiken. Ook afzonderlijke buitenlandse data-abonnementen voor smartphones moet verwerven.
Norwegian SIM-kaarten zijn inderdaad beschikbaar zijn voor bezoekers, maar kan bijna alleen te bestellen via het internet, waarvoor de Noorse taal vaardigheden die nodig zijn.
Die willen vaak op het internet, kan een Surf Stick verwerven (met google het trefwoord “Surfstick buitenland” Enter). Gratis Wi-Fi-netwerken kan worden gevonden in Noorwegen, onder meer in hotels. (Hotels Eg Thon -. De toegang is vrij beschikbaar voor iedereen en zijn gemaakt bij de receptie)
Gratis toegang tot internet hebben ook alle bibliotheken en veel toeristische informatie. De meeste campings en veel supermarkten zijn voorzien van gratis Wi-Fi.