Met auto of bus naar Noorwegen

1. Met de auto naar Noorwegen – keuze van vertrek

Wie door Noorwegen zou behoefte hebben aan een veerboot bedrijf. Het vertrek kan worden gedaan in Zweden, Denemarken of rechtstreeks uit Duitsland, uit de haven van Kiel. Deze verbindingen zijn beschikbaar:

-> Hier zijn een paar tips om u te helpen kiezen van de juiste Aankomst:

Over Zuidoost-Denemarken :
Fährfrei : Ga verder op de A7 van Hamburg naar Flensburg en bochten in Denemarken, in de buurt van Kolding, op de E20 naar Kopenhagen uit. Over te steken is in de eerste van de brug over de Grote Belt ( www . Storebaelt . Dk en de Øresund brug tussen Kopenhagen en het Zweedse Malmö () www . Oeresund – brug . De ). Deze route is echter 150 km omweg dienen te worden aanvaard.

Sneller en goedkoper : The Vogelfluglinie.
Dit omvat de één uur durende ferry van Puttgarden naar Rødby en het twintig minuten met de veerboot van Helsingor naar Helsingborg. Een vooraf reserveren is hier niet nodig en de overtocht duurt plaats erg rustig in de meeste gevallen. Sea staat is meestal niet beschikbaar. Als u nog steeds de voorkeur aan een brug, kan de veerboot van Helsingor naar Helsingborg ook de plaats van de Sontbrug (gecombineerd ticket met de veerboot van Puttgarden naar beschikbare Rodby).
Reistijd van Hamburg naar Oslo is via deze route ongeveer 10 uur (zonder Ferries & pauzes). Opmerking: vaak hoog volume van het verkeer in de grootstedelijke gebieden van Hamburg en Kopenhagen / Malmö.

Over Zuid- en Zuidoost-Denemarken :
Aankomst op het oostelijke deel van Duitsland, de veerboten konden (aanbevolen vooraf reserveren) van Rostock naar Gedser (2 uur) en Trelleborg (6 uur) (Scandlines, Stena Line & TT-Line) en van Sassnitz naar Trelleborg ( 4 uur) kan van belang (Stena Line) zijn. Veel van deze veerboten zijn redelijk geprijsd en zijn meestal erg rustig de deining geleden. Na Noorwegen is het nog eens 600 km op zeer goede wegen.
De rijtijd van Rostock naar Oslo ongeveer 6 uur (veerboten, onderbrekingen en ev. Jam).

Vanuit Duitsland
zijn een alternatief veerboot vanuit de Duitse ferry terminal Kiel (Color Line en Stena Line). De veerboten blijven dicht bij het vasteland en zijn meestal niet zo veel bloot van de zeeën. De schepen van Stena Line in de richting van Gothenburg, Zweden, zijn eenvoudiger uitgerust dan die van de kleur lijn, maar veel goedkoper. Vanaf Göteborg zijn er nog 190 km naar de Noorse grens en 300 km naar Oslo over goede wegen.
Op de route van Kiel naar Oslo (Color Line) “Color Line Fantasy” en “Color Line Magic” komen de cruise veerboten voor gebruik! De prijzen van de verbindingen zijn erg hoog, maar het bespaart afstand en eindeloze rijden.

Een alternatief voor deze routes kan de DFDS Seaways van Kopenhagen vertegenwoordigen naar Oslo. Het vertrek is om 17 uur, aankomst 09:00. De reis gaat door vrij rustig water. Na de prijzen in de bovengenoemde Color Line route van Kiel naar Oslo werden verhoogd, heb je een paar dollar besparen met deze verbinding. Aankomst met de trein vanuit Berlijn via Hamburg naar Kopenhagen (geen overdracht nodig).

Uit het noorden van Denemarken
veerboten uit het noorden van Denemarken zijn veerboten naar Oslo (Stena Line) en de zuidelijke Noorse havens Larvik (Color Line) Langesund ( Fjord Line ) en Kristiansand ( Fjord Line , Color Line) hierboven. loopt ook 2-4 keer per week, de Fjord Line naar Stavanger en Bergen in het westen van Noorwegen.
Alle veerboten van het Noorden Deense havens Hirtshals en Frederikshavn (alleen Stena Line) uit. De reis met de auto vindt plaats op de snelweg door Denemarken. Uit Hamburg ongeveer 520 km moeten bedekken, maar die snel drijven omdat meestal vrij wegen (110 km / h maximumsnelheid 5 uur rijtijd).

Opmerking: Het wordt aanbevolen (2-4 maanden van tevoren) vroeg te boeken van veerboten. Alleen op de weg naar Kristiansand, kunt u proberen te kort.

De kortste verbinding is die van Hirtshals naar Kristiansand ( Fjordline , Color Line). Er zijn twee tot drie verbindingen per dag. Deze laatste slechts 2 uur en 15 minuten met de comfortabele en gezellige Fjord Cat  en iets meer dan 3 uur met de 200 meter fast ferry SuperSpeed 1 (Color Line). Tijdens stormen (vooral in de herfst winter) en de oversteek kan een beetje ongemakkelijk, maar de lengte van de vaartuigen compenseert veel.

Snelste in West-Noorwegen je met Fjord Line . De gloednieuwe cruiseferry MS en MS Bergensfjord Stavangerfjord instellen van Hirtshals naar Stavanger (10,5 uur). En Bergen (16,5 uur). Via ( route ). De route over de open zee is vrij kort met 4-5 uur. Dan gaat het door veel rustiger vaarwater.

De schepen richting Larvik een beetje langer blijven gespaard van de deining meestal (Color Line vanuit Hirtshals) Langesund ( Fjord Line vanuit Hirtshals) en Oslo (Stena Line van Frederikshavn). Het schip Stena Line is de instelling van de Color Line Route de enige overgebleven veerdienst uit Noord-Denemarken naar Oslo.
Note (met speedboten SuperSpeed 1 & 2) moet in Color Line routes van Hirtshals naar Larvik en Kristiansand per se zo vroeg mogelijk bij de veerhaven, omdat de schepen bieden minder zetels worden genomen als passagiers en zijn vaak overboekt:

Alle veerboten bij AFerry geboekt worden.

2. Met het openbaar vervoer

Als u wilt reizen met het openbaar vervoer naar Noorwegen, net als bus een goedkope manier. Voor iets minder dan 150 euro (studenten 127 euro) draait als de Berlin-bus van Berlijn naar Oslo
Buiten het zomerseizoen is de rit op de Color Line Kiel naar Oslo een alternatief. Er zijn So.-Do. Toegegeven 50% studenten en senioren korting.

Een zeer goed ontwikkeld routenetwerk eigendom van de Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian. Berlijn, Hamburg, Keulen, München en Salzburg het gaat rechtstreeks naar Oslo. Bergen en Stavanger zijn direct geserveerd van Berlijn en Salzburg. Met de verandering in Oslo, zullen de gasten arriveren Trondheim, Tromsø en Bodø. (30 euro per richting).

Toch vliegen vanaf Eindhoven Airport

Er zijn niet veel vluchten vanaf Eindhoven naar Noorwegen. Meestal zijn deze ook seizoensgebonden. Vaak zijn dit wel goedkope tickets. Het is dus de moeite waard om het eens te bekijken. Houd er rekening mee dat je ook kosten voor het parkeren bij het vliegveld kwijt bent. Om deze prijzen te bekijken kan je gaan naar www.parkerenvliegveldeindhoven.eu. Er worden meerdere parkeeraanbieders vergeleken met prijzen daarbij. Zo kan het dus zijn dat met parkeren en vliegen een goedkopere optie is.