Overige Info

  • Sogn og FjordaneAlweer een heel mooie provincie in Fjord Noorwegen. Deze provincie strekt zich uit van de zee tot aan de toppen van de Jotunheimen, het hoogste gebergte van Noorwegen, de bergen zijn daar wel 2400 meter hoog. Er liggen  drie grote fjorden in deze provincie: de Nordfjord, de Sunnfjord en de Sognefjord.
  • Hordaland: Hordaland is een gebied van 15.000 vierkante Km met als bekendste plaats Bergen. Het behoort tot wat wel Fjord Noorwegen wordt genoemd. Dat is het gebied tussen Stavanger in het zuiden en zeg maar Trondheim in midden Noorwegen. Het is het meest indrukwekkende en ruigste gedeelte van Noorwegen met heel veel contrasten.
  • Fjord-Noorwegen: De diverse ijstijden hebben ervoor gezorgd dat Noorwegen dit unieke stuk natuur heeft verkregen. Gletsjerarmen hebben in vroeger tijden diepe inhammen in het kustgebergte uitgeslepen, met als resultaat dat ze vandaag de dag tot wel 200 kilometer ver landinwaarts reiken. De bekendste fjord is de Geirangerfjord. Deze is ingeklemd door steile bergwanden die tot 1000 meter hoogte reiken.
  • More og Romsdal: Ook deze mooie provincie maakt deel uit van Fjord Noorwegen. Fjord Noorwegen bestaat uit de provincies: Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane en More og Romsdal allemaal gelegen in het westen van Noorwegen. Grotere plaatsen in More og Romsdal zijn: Alesund, Kristiansund en Molde. Er wonen ongeveer 240.000 mensen in deze provincie die qua grote niets onder doet voor Hordaland, allebei ongeveer 15.000 km².