Oslo Gardermoen Airport

Oslo heeft twee luchthavens. Vliegveld Oslo Gardermoen wordt voor internationale vluchten gebruikt en daar zal je naar alle waarschijnlijkheid landen of vertrekken. De reis voor een bezoek aan Noorwegen zal in vele gevallen met het vliegtuig zijn. Als je op het vliegveld wordt opgehaald door een taxi service of familie/vrienden of dergelijke dan kan het handig zijn als zij de Oslo aankomsttijd weten. Vrijwel alle aankomsttijden van Oslo Gardermoen vliegveld van vandaag staan in onderstaand schema:

Oslo aankomsttijden

Een Oslo aankomst is met een directe vliegt beschikbaar met KLM, Norwegian, SAS/Scandinavia Airlines.

Als je een bezoek aan Noorwegen hebt gebracht en weer naar Nederland wilt vliegen is het handig om de tijd van een Oslo vertrek te weten. De geplande Oslo vertrektijd staat bij ‘Scheduled’. Het daadwerkelijke vertrek staat bij ‘Departure’. Het is het makkelijkst een vlucht opzoeken door naar de tijden te kijken. Als er veel vluchten worden aangeboden kan je ook een tijdsbestek selecteren van wanneer je ongeveer zal vertrekken.

Oslo vertrektijden

Vliegveld Oslo terminal

Het vliegveld wordt in het land ook wel Oslo lufthavn genoemd. Het ligt in ten noordoosten van het centrum van de stad op 30-35 km. Er zijn twee landingsbanen om alle vetrekken uit te voeren. Er is 1 terminal aanwezig met meer dan 200 duizend vierkante meter. Om alles goed te laten verlopen in de terminal zijn er vele balies om in te checken. Er zijn 72 gates beschikbaar voor boarding. Daarvan hebben er 44 een luchtbrug om het vliegtuig in te stappen. De laatste jaren voor de pandemie maakte er wel meer dan 28 miljoen passagiers gebruik van het vliegveld. Dit is daarna teruggevallen naar slechts 10 miljoen maar dat loopt weer langzaam op. Er zijn ook vele internationale vluchten binnen maar ook buiten Europa. De luchtaartmaatschappijen die het meest aanwezig zijn: Flyr, Norse Atlantic Airways, Norwegian Air Shuttle, Scandinavian Airlines, Sunclass, TUI en Widerøe. KLM biedt een rechtstreekse vlucht uit van Amsterdam Schiphol naar Oslo Gardermoen.